Stora renoveringar i en bostadsrättsförening

Bor man i en bostadsrätt så kommer det att förr eller senare vara behov av större renoveringar i en bostadsrättsförening som berör alla boenden. En förening som denna äger och förvaltar det fastigheter som medlemmarna har sin lägenheter, garage och andra förråd. Det gäller att man underhåller och renoverar dessa vid behov.

Vissa fastigheter kan vara byggda för massor med år sedan och det kanske inte genomförts någon större renovering. Det gäller att man på årsstämman tar upp det som är viktigt att åtgärda. Viss renovering kan kräva mer jobb än andra och gäller det vatten och avlopp i fastigheten så gäller det att man planerar detta ordentligt. Man kan få hjälp med stambyte i Stockholm av företaget Frakka som hjälper till med detta. På deras sajt finns det mycket matnyttig information för den bostadsrättsförening som planerar ett stambyte i sina fastigheter.

Det är viktigt att alla medlemmar får information om det ska ske ett stambyte. Det är något som alla blir berörda av och det gäller att se till så att de boende har tillgång till toaletter, duschmöjligheter och annat som det går miste om under den tid det tar att byta stam i fastigheterna. Det går att antingen bygga upp en tillfällig lösning i bottenvåning och källare där alla har tillgång eller så sätter man upp baracker med toaletter och badrum. Man ska dock vara medveten om att värdet på sitt boende kommer att öka i samband med ett stambyte så det är enbart positivt.