Drömmen om pool

Nu när vi är hemma mer än någonsin och resor är något som inte finns som alternativ så är det många av oss som istället vänt blicken in i hemmet. Vi renoverar mer än någonsin och gör våra hem mer härliga att vara i när vi inte kan åka bort. Kanske är det någonting som kommer att bli väldigt positivt på längre sikt och minska klimatpåverkan av resandet. Men om vi ska strunta i att resa och stanna hemma så vill många ha möjligheten att ta ett dopp i sin egen trädgård. Här kommer våra bästa råd till dig som går i spa- eller pooltankar.

Första steget är att se på vilket bad som vi är intresserade av. Är det en avkopplande jacuzzi eller finns det barn i familjen som vill hoppa, leka och simma.  Sen gäller det att fundera på vad det finns utrymme för i trädgården, kanske är det inte så kul om nästan hela trädgården täcks av en pool, då kanske en större jacuzzi med jet-strömmar kan vara lösningen. Glöm inte heller att fundera på hur du skall placera poolen och om du vill ha lite insynsskyddat kring poolen. För att behålla grannsämjan så kan det vara bra att prata med grannarna och komma överens om placeringen, då kanske ni kan förebygga framtida osämja.

Glöm inte heller att en pool eller ett spa kräver sitt arbete. Det samlas lätt bakterier och smuts så se till att köpa spakemi för att slippa byta vatten för ofta. I Sverige har vi lyxen av bra dricksvatten i kranarna hemma och det är detta dricksvatten som vi fyller poolen med. Så för att inte fresta på grundvattnet så gäller det att minska antalet gånger som du behöver byta ut vattnet i poolen. Att se till att ha ett lock är också ett bra sätt att både hålla in värmen och hålla ute smuts.