Dags för renovering i bostaden

Börjar det vara dags för renovering av bostaden? Förhoppningsvis så är det något som ni sett fram emot att få börja med. Det gäller att man planerar väl och har förberett sig mentalt på detta. Det kan ju under en period vara relativt stökigt innan ni börjar se ljuset i tunneln och slutet på er renovering.

Om ni planerat det hela väl så kommer det att gå smidigt. Räkna dock med att det kan ske saker som är utanför er kontroll. Om ni bestämt för ett datum då ni beräknar vara klara, lägg till ett par dagar extra. Detsamma gäller för er budget om ni har beräknat att det ska kosta en viss summa. Se till att ni har en buffert för oförutsedda händelser. Man kan inte förutse det som kanske kan hända.

Räkna alltid att det tar längre tid än vad ni tror. Det kan alltid stöta på patrull med saker och ting som har med renoveringen att göra. Kanske ni inte klarar av allt själva utan är tvungen att ta in hantverkare som kan hjälpa er med vissa moment i renoveringen. Det är viktigt att ni tar med allt i beräkningen både för kostnaden och tidsmässigt. Vi önskar er lycka till med er renovering och hoppas att går enligt planeringen.